Aangepast zoeken

donderdag 5 januari 2017

RandstadRail Zoetermeer vertrekt in minimaal 95% van de ritten op tijd

Mede door de aandacht van het Zoetermeerse gemeentebestuur vertrekt de RandstadRail in 95% van de gevallen op tijd. De punctualiteit van de lijnen 3 en 4 is flink verbeterd afgelopen twee jaar. In 2014 vertrok namelijk maar iets meer dan 75% van de trams op tijd.

Wethouder Rosier (verkeer) is blij met de verbeterde prestaties van de RandstadRail. "Zowel de betrouwbaarheid als de tevredenheid over de RandstadRail is gestegen. Ik vind dat belangrijk omdat dat inwoners van Zoetermeer moeten kunnen vertrouwen op de Randstadrail. Dat de RandstadRail nu beter functioneert dan in het verleden komt grotendeels door de druk vanuit Zoetermeer op de HTM. Daar mogen we tevreden over zijn".

De HTM heeft hard gewerkt aan het verbeteren van prestaties van de RandstadRail. Wethouder Rosier is positief over de verbeteringen die de HTM heeft gerealiseerd. Hij blijft wel kritisch en verwacht dat de blijft werken aan het verbeteren van de RandstadRail in het belang van de Zoetermeerse inwoners. De HTM heeft aangegeven het lopende verbetertraject ook in 2017 voort te zetten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws