Aangepast zoeken

woensdag 4 januari 2017

Politie zoekt getuigen van geweld tegen agenten

Den Haag - De recherche van bureau Ypenburg zoekt getuigen van geweld tegen politieagenten die zaterdag 31 december naar een brand werden gestuurd op het Wethouder Fisherplantsoen vlakbij de Wrightlaan. Er werd vuurwerk naar de agenten en de brandweerlieden gegooid.

De agenten werden  omstreeks 20.55 uur gestuurd naar de hoek Wethouder Fisherplantsoen en de  Whrightlaan waar een groot vuur op straat  zou zijn. De brandweer, die ook ter plaatse was, verzocht om de politie vanwege de grimmige sfeer. 

De agenten troffen een brand aan met een grote groep jeugd die om het vuur heen stond. Op het moment dat de agenten aan kwamen lopen werd er van alles naar hun geroepen en werden ze uitgescholden.
De gewaarschuwde agenten zorgden voor een veilige werkomgeving voor de brandweer zodat deze de brand konden blussen.


Terwijl de brandweer het vuur aan het blussen was werd de groep jeugd, die zich inmiddels op de Wrightlaan bevond, steeds rumoeriger en werd er verschillend zwaar vuurwerk in de richting van de brandweerlieden en de agenten gegooid. 

De recherche van bureau Ypenburg zoekt getuigen en informatie. Heeft u iets gezien of gehoord neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws