Aangepast zoeken

woensdag 11 januari 2017

OM eist 15 maanden celstraf tegen twee Gouwenaren die man mishandelden en gevangenhielden

Twee mannen van 32 jaar uit Gouda moesten op woensdag 11 januari voor de rechter verschijnen omdat zij verdacht worden van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het mishandelen van een 23-jarige man. De officier van justitie eiste twee keer 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Het slachtoffer had op 1 oktober 2016 de laatste trein in Gouda gemist. Eén van de verdachten sprak hem aan op het station en bood hem aan die avond bij hem te overnachten.  De 23-jarige man ging met de verdachte mee naar huis en ontmoette daar de andere man. Na wat gepraat te hebben, ging hij naar bed.

Plotseling werd hij wakker omdat een van de mannen, bovenop hem zat en zijn keel dichtkneep. Terwijl hij vuistslagen kreeg en kopstoten hield de andere man hem vast. Ook werd het slachtoffer met een mes bedreigd, met een schep en riem geslagen en zijn haar werd afgeknipt. Volgens de twee verdachten had het slachtoffer een laptop gestolen. De man probeerde de woning uit te vluchten, maar werd tegengehouden door de mannen en de deur zat op slot. Een buurman waarschuwde uiteindelijk de politie. De politie belde aan bij de woning en maakte zo een einde aan de mishandeling en tijdelijke gevangenschap van de man.
De mannen bekenden later de man te hebben mishandeld omdat zij dachten dat hij van één van hen de laptop had gesloten. Om die reden mocht hij ook niet het huis verlaten en waren de deuren op slot gedaan. Zij vertelden dat ze allebei veel gedronken hadden.

De officier van justitie noemde het een zeer barbaarse vorm van eigen rechter spelen en vindt een gevangenisstraf van 15 maanden waarvan 5 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar voor deze twee mannen passend.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws