Aangepast zoeken

maandag 9 januari 2017

Na onderzoek meldt veroordeelde zich aan het politiebureau in Den Haag

Den Haag - Het EVA-team onderzocht de verblijfplaats van een 52-jarige man uit Den Haag die eerder veroordeeld was tot een gevangenisstraf van 5 jaar. Op maandag 9 januari meldde de man zich aan politiebureau Laak. Hij werd daarbij aangehouden.

De Hagenaar werd gezocht, omdat hij zich aan zijn gevangenisstraf onttrok. Aangezien hij steeds uit handen van de politie wist te blijven, werd het EVA-team ingezet om hem op te sporen. Agenten van het EVA-team gingen actief op bezoek bij familieleden van de veroordeelde. Uiteindelijk meldde de 52-jarige Hagenaar zichzelf aan het politiebureau.

EVA-team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie Den Haag actief bezig met het opsporen en aanhouden van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws