Aangepast zoeken

maandag 16 januari 2017

Man in Zoetermeer met geweld beroofd van jas, politie zoekt getuigen

Zoetermeer - Een 18-jarige man uit Den Haag werd op vrijdag 13 januari omstreeks 18:15 uur op de Boerhaavelaan met geweld beroofd van zijn jas door vijf mannen. De recherche onderzoekt de zaak.

Het 18-jarige slachtoffer stapte de bus uit bij de halte Randstadrail Centrum toen hij door twee mannen werd aangesproken. Het slachtoffer besloot direct door te lopen en nam de Randstadrail richting Driemanspolder. Ook de twee mannen stapten in. Het slachtoffer stapte uit bij halte Driemanspolder en daar werd hij door de twee mannen vastgepakt en meegenomen de roltrap af, richting de fietsenstalling.  Daar sloten er nog drie andere mannen aan en vervolgens werd het slachtoffer door de groep van vijf mannen mishandeld en van zijn jas beroofd. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt getuigen om zich te melden. 

Signalementen

De eerste verdachte is een blanke, Antilliaanse man, 20 jaar, 1.70 meter lang met bruin kroeshaar. Verder droeg hij een zilveren bril en een gewwateerde jas zonder bondkraag. 

De tweede verdachte is een licht getinte jongen, 16 jaar, 1.60 meter lang met een kort bruin kapsel. Ook hij droeg een zilveren bril en een zwarte jas. Zij volgenden het slachtoffer vanaf station Randstadrail Centrum en stapten met hem uit bij halte Driemanspolder.

De derde verdachte is een licht getinte man, 26 jaar oud. Hij droeg een donkere jas met een kleine bontkraag. De vierde verdachte is een blanke man, 20 jaar oud, 1.85 meter. Hij droeg een zwarte gewatteerde jas. De vijfde verdachte is een blanke man, 24 jaar oud, 1.95 meter. Hij droeg een zwarte jas met capuchon. Zij stonden bij de halte Driemanspolder en sloten zich aan bij de andere twee verdachten.

Getuigen

De districtsrecherche van Zoetermeer zoekt getuigen van deze straatroof. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de dader van deze diefstal te vinden, neem dan contact op met de recherche district Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws