Aangepast zoeken

maandag 9 januari 2017

Man en twee vrouwen aangehouden voor slaan en bedreigen agenten in Rotterdam

Rotterdam - Waar uitgaan veelal plezierig moet zijn, gaat het er wekelijks in Rotterdam anders aan toe. Het uitgaanspubliek keert zich regelmatig tegen elkaar en tegen de politie. Zo ook zondagmorgen 8 januari. Een agent kreeg tijdens zijn werk op de Kruiskade een klap in zijn gezicht en raakt gewond. De vechtersbaas werd aangehouden, net als twee vrouwen die zich ermee bemoeiden.

Voor velen is niet alleen de nieuwjaarsnacht een reden om hulpdiensten aan te vallen. Wekelijks hebben Hulpverleners te maken  met uitgaanspubliek dat hen bedreigt en aanvalt. Dit keer was het raak op de Kruiskade. Daar had de politie zondagmorgen hun handen vol aan dronken horecabezoekers.

Bij de uitloop van de horeca ging het mis. Een groep kwam een gelegenheid aan de Kruiskade uit en wilde door een afscherming van beveiliging en politie lopen. Een 27-jarige Rotterdammer, in gezelschap van zijn vriendin en haar zus, werd tegengehouden. Hij was daar niet van gediend. Hij werd agressief en ging direct in de gevechtshouding staan. Daarop duwde een agent hem weg.

Ondertussen bemoeide zijn vriendin zich er ook mee en liet verbaal van zich horen. Ze bleef schreeuwen en leek niet voor rede vatbaar. Meerdere malen werd haar gevraagd, en later gevorderd, door te lopen. Het had het omgekeerde effect. Ze ging steeds dichter op de agent staan. Na een laatste vordering, zonder effect, werd haar met een duw te verstaan gegeven dat ze diende te vertrekken. Het deerde haar niet. Het kwam tot duwen en trekken. De agent kreeg daarbij een klap in zijn gezicht van de vriend. De klap was zo hard dat de agent kort gedesoriënteerd was. Een beveiliger schoot te hulp en pakte de man vast. Hierna kon hij worden aangehouden. 

Op weg naar de arrestantenbus schold de man de agenten onafgebroken uit. Diverse ziektes kregen zij als verwensingen naar hun hoofd. De vrouw en haar zus, uit Hoek van Holland, bleven ook schelden en werden eveneens aangehouden. 

De agenten hebben aangifte gedaan van belediging en mishandeling. Deze Rotterdammer zit nog vast.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws