Aangepast zoeken

maandag 9 januari 2017

Jongen (16) bedreigd en beroofd van scooter en telefoon in Rijswijk

Rijswijk - Zondag 8 januari om 16.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Den Haag onder dreiging van een steekwapen beroofd van zijn scooter, telefoon en diverse goederen. Het slachtoffer was samen met een 17-jarige plaatsgenoot in het Park de Wervelaan. Daar werd hij door een onbekende man beroofd. De verdachte vluchtte op de beroofde scooter weg. De politie zoekt getuigen.

Na de melding troffen politieagenten beide jongens ongedeerd in het park aan. Zij vertelden dat zij samen in het park waren, toen een onbekende man kwam aanlopen. Onder dreiging van een steekwapen werd het 16-jarige slachtoffer gedwongen zijn scooter en diverse goederen af te geven. De verdachte reed weg op de scooter, een zwarte Piaggio Vespa Sprint, in de richting van de kinderboerderij op de Van Vredenburchweg. Agenten troffen na onderzoek in de omgeving de verdachte niet meer aan. De recherche onderzoekt de zaak.

De verdachte is een licht getinte jongen van 17 a 18 jaar oud, 1.80 meter lang en heeft een breed postuur. Hij heeft kort, opgeschoren zwart haar met aan de voorzijde een pony. Verder droeg hij een zwarte jas met bontkraag, een blauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. De verdachte had een zwarte schoudertas met embleem bij zich.

Getuigen

De districtsrecherche Delft-Westland onderzoekt de beroving. Hebt u iets gezien van dit incident of heeft u iets anders te melden over dit voorval, neem dan contact op met de districtsrecherche Delft-Westland via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws