Aangepast zoeken

woensdag 11 januari 2017

Jett Rebel komt met nieuw album en eigen museum


Jett Rebel kondigde in januari 2016 aan 3 albums binnen een jaar uit te brengen. Op 22 januari 2016 verscheen Truck, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en opnam met een 4-track cassette recorder. In augustus, tijdens Lowlands, bracht hij Don’t Die On Me Now uit waarop hij zich voor het eerst in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf. Alles werd live opgenomen.
Op 13 januari 2017 verschijnt album nummer 3, waarvan de titel nog niet is bekend gemaakt. Op het laatste album in dit drieluik houdt Jett Rebel weer stevig alle touwtjes zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. We horen hem scherper en frisser dan ooit te voren. De eerste single All The Way laat het eerste geluid horen van dit album.
Bestel het nieuwe album vooruit, klik hier.

Jett Rebel opent eigen museum

In samenwerking met Groninger Museum, Eurosonic en de Der Aa-kerk in Groningen.
Jett Rebel is voor veel mensen de meest kleurrijke figuur in de Nederlandse popmuziek. Een smaakmaker die de grenzen zoekt en vervolgens graag verlegt. Jett Rebel is een muzikale kunstenaar. Niet alleen in zijn muziek, maar ook in alles daar om heen. Het Groninger Museum programmeert al sinds 2013 tentoonstellingen rondom Eurosonic. “Na de aquarellen van Marilyn Manson, de elektrische gitaren uit de collectie van Luc Henzig en David Bowie zijn het nu de eigenzinnigheid en uitstraling van Jett Rebel die het Groninger Museum ertoe hebben bewogen om dit bijzondere pop-up-museum te realiseren” aldus Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum.
In het museum zullen persoonlijke eigendommen, instrumenten, foto’s en natuurlijk zijn bekende kledingstukken te zien zijn. Op vrijdag 13 januari verschijnt zijn nieuwe album, het derde in 12 maanden tijd en die avond zal hij een soloconcert geven in de Der Aa-kerk. Op 4 februari speelt Jett Rebel in Rotterdam Ahoy zijn grootste show tot nu toe.
De tentoonstelling vindt plaats in de Der Aa-Kerk aan de Akerkhof te Groningen.
Officiële opening: donderdag 12 januari om 13:00 uur
Geopend voor publiek: 12 jan t/m 14 jan van 13:00u – 18:00u (gratis toegang)
Tevens geopend voor mensen met een ESNS17 polsbandje op 12 en 13 januari van 19:00u – 01:00u.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws