Aangepast zoeken

maandag 2 januari 2017

Jaarwisseling in Zoetermeer feestelijk en relatief rustig verlopen

Het overgrote deel van Zoetermeer heeft een rustige jaarwisseling achter de rug. Op de Markt was een grootse vuurwerkshow en een nieuwjaarsfeest en in Silverdome was een uitverkocht jongerenfeest waar zo'n 1.250 jongeren nieuwjaar hebben gevierd. Het feest en het vuurwerk op de Markt heeft volgens de politie enkele duizenden mensen naar de Markt getrokken en wordt als een groot succes gezien. Dit kwam mede door de goede samenwerking tussen gemeente, politie en de zes horecaondernemingen die het feest op de Markt mede hebben georganiseerd.

Burgemeester Aptroot reed tot 5.00 uur in de ochtend met de politie mee door de stad en was relatief tevreden: 'Gelukkig heeft het grootste deel van Zoetermeer een rustige jaarwisseling gehad. Mede dankzij de inzet van heel veel vrijwilligers was het een feest om zoveel mensen vrolijk op straat te zien. De overlast tijdens de nieuwjaarsnacht komt helaas van een kleine groep mensen. Bij mij overheerst dan ook een positief beeld van Zoetermeerders die samen feest vieren.'

Aftellen en vuurwerkshow op de Markt

Nieuw dit jaar was het feest op de Markt dat ondernemers van het Stadhuisplein hadden georganiseerd. Het door de gemeente georganiseerde vuurwerk om middernacht trok veel belangstellenden. De festiviteiten op de Markt zijn zonder noemenswaardige incidenten verlopen. De politie hoefde nauwelijks op te treden.

Voorbereidingen

De gemeente Zoetermeer heeft samen met politie en vele vrijwilligers de nodige maatregelen genomen om schade rond oud en nieuw te voorkomen. Prullenbakken in de stad en alle parken, containers en parkeerautomaten zijn afgesloten. Brandbaar materiaal is zoveel mogelijk verwijderd. Tijdens de nacht zijn door de politie 51 incidenten gemeld, waarvan 43 te maken hadden met vuurwerk.

Nieuwjaarsfeest groot succes

Het feest Lit in de nieuwjaarsnacht in Silverdome was een groot succes. In de voorverkoop was het feest al uitverkocht, wat betekende dat er rond de 1.250 jongeren tussen de 16 en 20 jaar zijn op het feest zijn afgekomen. De organisatie heeft gemeld dat er geen incidenten hebben plaatsgevonden. De bezoekers werden de hele nacht met gratis bussen van en naar de feestlocatie vervoerd.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws