Aangepast zoeken

maandag 2 januari 2017

Jaarwisseling 2016/2017 in Den Haag redelijk verlopen

De jaarwisseling in de stad Den Haag is over het algemeen redelijk verlopen. Wel was er een aantal opvallende incidenten.

Een agent is zeer zwaargewond geraakt bij een ongeluk en vier andere agenten raakten gewond bij kleinere incidenten. Bij het ongeluk met de agent op het Kaapseplein is er korte tijd extra politie inzet geweest omdat agenten en hulpverleners door omstanders bekogeld werden. Ook was er een geweldsincident in een café aan de Hobbemastraat. In de stad Den Haag laat het aantal brandstichtingen - waarbij auto's betrokken zijn - dit jaar wederom een dalende trend zien. De samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten verliep goed. Het aantal aanhoudingen in de stad lag met 61 iets hoger dan vorig jaar, toen waren het er 55.
Burgemeester Jozias van Aartsen over het verloop van de nacht:

Ondanks het feit dat de jaarwisseling over de hele linie in Den Haag redelijk is verlopen heb ik wel grote zorg. De ervaring leert dat er steeds vaker, extreem zwaar vuurwerk afgestoken wordt. Dat is een hele slechte ontwikkeling. Er moet niet worden gewacht tot het najaar om de maatschappelijke en politieke discussie hierover opnieuw te voeren. De schade en het letsel dat veroorzaakt wordt door dit zware vuurwerk staat niet meer in verhouding tot het vermaak.

Ruim 60 bewonersinitiatieven - waarbij honderden vrijwilligers betrokken waren - hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het goede verloop van de jaarwisseling. 'Ik wil alle vrijwilligers en de hulpdiensten bedanken voor hun geweldige inzet', aldus burgemeester Van Aartsen.
De vuurwerkshow bij de Hofvijver is goed bezocht en rustig verlopen. Dat gold ook voor de vreugdevuren in Duindorp en Scheveningen waar veel bezoekers op af kwamen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws