Aangepast zoeken

zondag 1 januari 2017

Hagenaar aangehouden voor poging doodslag


Den Haag - Agenten hielden vrijdag 30 december rond 20.00 uur in de Terletstraat een 33-jarige Hagenaar aan voor poging doodslag.


De Hagenaar gaf even daardoor op de Jan van Gojenstraat geen voorrang aan een politievoertuig en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Na een kleine achtervolging via onder andere de Van Dijkckstraat leek het erop dat de man stopte in de Van Ostadestraat. De bestuurder bedacht zich toch en ging er weer met hoge snelheid vandoor. Hij reed hierbij ook over de stoep waardoor voetgangers opzij moesten springen en vreesden voor hun leven. Wonderwel raakte hierbij niemand gewond. 

Niet te stoppen

Agenten op de fiets probeerden de man in de Kempstraat ter hoogte van de Wolmaransstraat nog te stoppen door hun fietsen onder de auto te gooien. Dit zorgde er niet voor dat de roekeloze bestuurder stopte. Met een van de fietsen onder de auto reed hij door. Uiteindelijk stopte de bestuurder in de Terletstraat en probeerde te voet verder te vluchten. Getuigen zagen dat de Hagenaar een pand in de Terletstraat rende. Hier hielden agenten de man uiteindelijk aan. Er is aangifte gedaan door een voetganger voor poging doodslag. Hiervoor zit de man nog vast. Voor de verkeersovertredingen kan de Hagenaar nog processen-verbaal verwachten. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws