Aangepast zoeken

zondag 22 januari 2017

Bijzondere onderhoudsdag in de Natuurtuin Zoetermeer


Twintig vrijwilligers van de Knotgroep Meer  en Woud, bijgestaan door Vrienden van Natuurtuin hebben op zaterdag, 21 januari hun jaarlijkse bijdrage verleend aan het onderhoud van de Natuurtuin in het Westerpark.  Dat vrijwilligers niet onder hoeven te doen voor professionals bleek die dag wel weer. De klus bestond deze keer uit vellen van een aantal bomen, waaronder enkele heel grote wilgen en het verwijderen van de beplanting van het zogenaamde verwilderingsgebied dat omgevormd gaat worden in een bloemrijk bijvriendelijk veldje. De gevelde bomen moesten onder meer verdwijnen om weer meer licht in de Natuurtuin te krijgen en in verband et de dreigende essenziekte. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van de beheerder van de Natuurtuin Monique Snoek.
Hoewel het voor dit seizoen geplande werk nog niet helemaal is afgerond, dat gebeurt in de komende weken, is nu al te zien hoe de Natuurtuin langzaam zijn oude open karakter weer krijgt.
De Knotgroep is inmiddels ook al meer dan tien jaar actief bij het onderhoud van het griend in de Natuurtuin. Dit jaar was het voor de tweede keer dat de knotters meewerkten aan het groot onderhoud van Natuurtuin.  De Knotgroep en de Vrienden van de Natuurtuin zien dit werk als een mooi voorbeeld hoe verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen samenwerken door ieder eigen expertise en mankracht in te brengen. De Vrienden van de Natuurtuin zijn dan ook bijzonder verheugd met deze samenwerking.

Voor meer informatie over de knotgroep ga naar www.knotgroepmeerwenwoud.nl. Informatie over de Vrienden van de Natuurtuin en vindt u op www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws