Aangepast zoeken

woensdag 18 januari 2017

Alcoholgebruik verboden in Bossenbuurt Meerzicht Zoetermeer

De gemeente stelt een alcoholnuttigingsverbod in voor de Bossenbuurt in Meerzicht. Het gaat om het Savelsbos, Scheveningsebos, Vreebos, Vegelingsebos, Zalkerbos en een deel van het RandstadRailtraject. De gemeente wil hiermee de overlast terugdringen, die bewoners, scholieren en leraren ondervinden van personen die bij de school en in de omgeving alcohol drinken.

Het verbod gaat in op 23 januari 2017 en duurt tot en met 17 september 2019. De einddatum is dezelfde als die geldt voor alle bestaande alcoholnuttingsverboden. Het verbod geldt voor het drinken van alcohol of het in bezit hebben van aangebroken blikjes en geopende flessen alcoholhoudende drank. Op het schoolplein aan het Schansbos geldt dit verbod al, evenals op alle schoolpleinen en speelplekken in Zoetermeer.

Aanpak Meerzicht

Gemeente, diverse organisaties en buurtbewoners werken samen om van Meerzicht een wijk te maken waar het veilig en prettig wonen is. Naast de komst van de stadsmarshall en het aanscherpen van toezicht en handhaving, richt de aanpak zich op de buitenruimte. De gemeente knapt het groen op, past de verlichting aan en verbetert de bestrating. Daarnaast worden initiatieven op het sociale vlak genomen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws