Aangepast zoeken

zondag 22 januari 2017

Agent in gezicht gestompt bij aanhouding in Rotterdam

Rotterdam - Zaterdagmiddag rond 17.30 uur is een agent gewond geraakt bij de aanhouding van een verdachte in een portiek op de Laan op Zuid. De man haalde uit op het moment dat hij een handboei om één pols had. Hij wist te ontkomen. Het geweld kwam volledig uit het niets. De politie zette direct een zoektocht naar de verdachte op.

De agent moest voor een onderzoek in het gebouw aan de Laan op Zuid zijn. Toen hij de beveiligde toegangsdeuren van het pand inging, zag hij hoe een man met hem mee naar binnen glipte. Hij sprak de man hierop aan en vroeg hem waar hij moest zijn. De man weigerde normaal antwoord te geven en het liep uit op een vervelend gesprek. Toen de politieman om zijn legitimatie vroeg, weigerde de man nog steeds mee te werken. Daarom besloot de agent hem aan te houden voor de wet ID. 
Op het moment dat de agent één handboei had aangebracht, haalde de verdachte vol uit met zijn vuist op de slaap en het jukbeen van de politieman. Daarna ging hij er vandoor, met de boei nog aan zijn pols. De agent riep direct om versterking. 

De politie deed groot onderzoek in de omgeving, onder andere in een gebouw in de Rosestraat waar een getuige de verdachte mogelijk in had zien vluchten. De zoektocht leverde vooralsnog niets op.  Het gaat om een negroide man, slank, rond de 20, die op het moment van het incident een rugtas, jas en sjaal droeg. De politie zet het onderzoek voort.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws