Aangepast zoeken

woensdag 11 januari 2017

94-jarige vrouw slachtoffer van babbeltruc in Leiden

Leiden - Een 94-jarige vrouw werd dinsdag 10 januari in haar woning aan de Aaltje Noordewierlaan slachtoffer van een babbeltruc. De dader ging er met een geldbedrag vandoor.
Een onbekende man belde rond 16.00 uur bij de vrouw aan. Hij vertelde haar dat er kans was op een explosie en dat zij snel haar waardevolle spullen moest pakken. Vervolgens kwam de man bij haar in de woning. Het slachtoffer was overrompeld en haalde haar waardevolle spullen tevoorschijn. De man is er uiteindelijk met een geldbedrag vandoor gegaan.

De politie startte direct een buurtonderzoek. Vermoedelijk heeft de dader ook nog bij andere woningen in de buurt aangebeld.

Signalement

Het gaat om een getinte/negroïde man met een fors postuur. Hij is tussen de 30 en 50 jaar oud en tussen 1.85 en 1.90 m lang. Hij heeft kort donker stekelig haar en hij droeg een donkerblauwe jas.

Oproep getuigen

De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben over deze zaak. Ook wil de politie graag spreken met mensen in de buurt van de Aaltje Noorderwierlaan bij wie een man aan de deur is geweest die voldoet aan het genoemde signalement of die met een soortgelijk verhaal aan de deur stond. Er kan contact worden opgenomen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren.

Tip de politie
De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct de politie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws