Aangepast zoeken

zaterdag 3 december 2016

Zoetermeerders kiezen kunst voor nieuw Stadhuiscomplex

Kies mee en bepaal welk kunstwerk er straks in het nieuwe Stadhuiscomplex (Stadhuis, Bibliotheek en haar partners) komt te staan. Wanneer de verbouwing van het complex klaar is, is er ruimte voor een nieuw kunstwerk. Hoe deze kunst er uiteindelijk uit komt te zien, en waar het komt te staan, is nog niet helemaal bekend. Daarom horen we graag uw reactie. We roepen alle Zoetermeerders op om van 2 december 2016 tot 9 januari 2017 te stemmen op één van de zes schetsideeën. Dit kan via doemee.zoetermeer.nl.

Verbinding tussen bezoekers en gebruikers

Een projectgroep van bewoners, raadsleden, professionals en medewerkers van de gemeente selecteerde uit ruim 60 portfolio's zes kunstenaars. Deze zes kunstenaars maakten een schetsidee voor een kunstwerk dat bezoekers en gebruikers van het Stadhuis met elkaar moet verbinden. De betrokkenheid van inwoners en gebruikers wordt zichtbaar in het eindresultaat. U, als inwoner van Zoetermeer, kiest welk schetsidee wordt uitgewerkt.

Over het stemmen

De gemeente Zoetermeer vindt het belangrijk dat het stemmen zo eerlijk mogelijk verloopt. Zo willen we zeker weten dat het winnende kunstwerk echt gekozen is door Zoetermeerders. Iedereen kan maar één keer stemmen op het kunstidee van zijn of haar voorkeur. Bij het aanmelden is het nodig om naam, adres en emailadres op te geven. De gegevens zijn niet zichtbaar voor anderen en worden niet gebruikt voor andere doeleinden. Na de samenspraakperiode worden de gegevens verwijderd. De gemeente gaat na of de stemmers echt in Zoetermeer wonen. Het kan daardoor een aantal werkdagen duren voordat u de inlogcode krijgt. Inwoners zonder internet kunnen bij de wijkposten en de Bibliotheek aan de Duitslandlaan stemmen.

Tellen

De stemmen van de inwoners gelden voor 50%, stemmen van de medewerkers van de Bibliotheek en partners en de gemeentemedewerkers tellen ieder voor 25%.
Kunst verhoogt de aantrekkelijkheid van Zoetermeer en is daarom een belangrijk visitekaartje van de stad. Beeldende kunst zorgt ook voor meer kwaliteit en beleving van onze leefomgeving, omdat vaak de wisselwerking ontstaat tussen kunst, de ruimte en de toeschouwers. Het maakt het wonen en leven in de stad leuker. Het lokt reacties uit, als bewoner word je aan het denken gezet: je hebt er meteen een mening over. Kunst is ook een ontmoetingsplek, een markant punt dat iedereen kent en herkent.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws