Aangepast zoeken

donderdag 8 december 2016

Zoetermeer gaat spectaculair het nieuwe jaar in met vuurwerkshow

De jaarwisseling komt eraan en de gemeente Zoetermeer heeft grootse plannen! Dit jaar organiseert de gemeente voor het eerst een vuurwerkshow op de Markt in samenwerking met de ondernemers van The Old Pal, Clooney, Pavarotti, Grand Café Vrienden, Café Spetters en 1892 Eten en Drinken. De gemeente nodigt Zoetermeerders uit om gezamenlijk het nieuwe jaar in te luiden.

Vuurwerkshow en feest

Op zaterdag 31 december om 21.00 uur start het avondprogramma met een DJ op de Markt. Uiteraard tellen we gezamenlijk af tot het nieuwe jaar begint. De vuurwerkshow begint om middernacht vanaf het Dobbe-eiland. Het feest duurt tot 1 januari 2017, 1.00 uur. De betrokken horecazaken, met uitzondering van 1892 Eten en Drinken, zijn dit jaar ook tijdens Oud & Nieuw geopend voor het publiek. De sfeer van het evenement is familievriendelijk en iedereen is welkom! Met gevarieerde muziek en langer geopende restaurants is de vuurwerkshow het perfecte uitje voor het hele gezin. Pavarotti, Clooney en Old Pal zijn op 31 december al vanaf 21.00 uur open. Grand Café Vrienden en Café Spetters gaan na het feest op de Markt open. Alles over dit evenement is te vinden op facebookpagina NYEZoetermeer.

Vuurwerkvrije zone en alcoholnuttigingsverbod

Omdat er dit jaar op de Markt een evenement wordt georganiseerd waarbij ook uitloop naar het Stadhuisplein, Oostwaarts en Zuidwaarts wordt verwacht, is door het college besloten om deze locaties aan te wijzen als vuurwerkvrije zones. Voorkomen moet worden dat er vuurwerk wordt afgestoken in de bezoekersmenigte.Op de Markt is het verboden zelf meegebrachte drank te gebruiken. De enige alcohol die is toegestaan moet bij een van de horecaondernemers zijn verkregen.

Jongerenfeest

Evenals voorgaande jaren organiseert de gemeente tijdens de Nieuwjaarsnacht een jongerenfeest in Silverdome van 1.00 tot 5.00 uur. Jongeren tussen 15 en 22 jaar zijn van harte welkom om te feesten tot in de vroege uurtjes. Net als vorig jaar kunnen feestgangers met bussen zorgeloos en kosteloos vervoerd worden van en naar het feest. Alle haltes en tijden zijn binnenkort te vinden op www.firstnoise.nl en op de facebookpagina van First Noise. Zo kunnen jongeren die na de vuurwerkshow door willen naar het feest om 0.45 uur de bus pakken vanaf de Frankrijklaan naar Silverdome.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws