Aangepast zoeken

dinsdag 6 december 2016

VVD brengt gemeente in actie voor mobiel bereik Oosterheem Zoetermeer

Dankzij schriftelijke vragen van de VVD gaat de gemeente in gesprek met providers over het slechte mobiele bereik in Oosterheem. De VVD riep in de schriftelijke vragen op om het mobiele bereik in Oosterheem snel te verbeteren. Het college gaat contact zoeken met de aanbieders. Met een van de providers wordt reeds gesproken over een nieuwe mast.

“Het is goed dat er nu ook bij de gemeente aandacht is voor de problematiek. Naar zowel individuele als door de VVD gebundelde klachten is niet geluisterd. Nu ook het college de dialoog zoekt kunnen de providers niet meer om Zoetermeer heen. Ik hoop dat alle providers daarom snel in actie komen.” Aldus Jan Iedema, fractievoorzitter VVD Zoetermeer.

In de zomer startte de VVD een onderzoek naar de problematiek in Oosterheem. Meer dan 100 mensen deden mee via een enquête of sociale media. Een grote meerderheid vindt het bereik in Oosterheem onvoldoende. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de VVD de klachten gemeld bij Vodafone, T-Mobile en KPN. Omdat daar niks mee gedaan is hebben de liberalen het college gevraagd actie te ondernemen.


Jan Iedema: “Onze conclusies worden bevestigd door onderzoek van de NOS. Hieruit blijkt dat een op zes mensen zelfs maar op een plek in huis verbinding heeft. Het college moet de klachten opnieuw aankaarten bij de providers. Wij hopen dat de providers zich dan wel zullen inspannen voor een beter mobiel netwerk. Power to you, ook in Oosterheem.”  

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws