Aangepast zoeken

woensdag 7 december 2016

Vierde verdachte aangehouden in onderzoek naar dodelijk schietincident Rooseveltstraat LeidenLeiden - In de vroege ochtend van woensdag 7 december werd in een woning in Amsterdam een 29-jarige man aangehouden in het onderzoek naar het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden op dinsdag 14 juni van dit jaar. Het 50-jarige slachtoffer van het schietincident bezweek twee dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De recherche kwam In het onderzoek naar het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden de 29-jarige Amsterdammer op het spoor. Hij werd vanmorgen omstreeks 06.00 uur in een woning in Amsterdam aangehouden. Ook werden er vanmorgen onder leiding van rechters-commissaris in drie panden in Amsterdam doorzoekingen gedaan. Hierbij werden gegevensdragers voor onderzoek in beslag genomen. De 29-jarige Amsterdammer is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord. Onderzocht wordt welke rol hij heeft gespeeld bij het dodelijk schietincident.

Eerdere aanhoudingen

Eerder dit jaar werden in dit politieonderzoek onder leiding van de officier van justitie al drie verdachten aangehouden. Op donderdag 21 juli werden een 34-jarige man uit Zaandam en een 23-jarige man uit Purmerend aangehouden. De rechtbank besloot tijdens de pro forma-zitting op 3 november dat het voorarrest van de twee met 90 dagen werd verlengd. Op dinsdag 16 augustus werd een derde verdachte, een 30-jarige man uit Amsterdam, aangehouden. Hij zit niet meer vast.

Oproep getuigen

De politie is ondanks de vier aanhoudingen nog steeds op zoek naar mensen die meer informatie hebben over het motief van het dodelijk schietincident in de Rooseveltstraat in Leiden. Hebt u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws