Aangepast zoeken

maandag 19 december 2016

Twee woninginbrekers aangehouden in Gouda

Gouda - Politieagenten hielden in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december twee verdachten aan die kort daarvoor hadden ingebroken in een woning aan de Söderblomstraat.
De agenten kregen rond 03.50 uur de inbraakmelding en een signalement van de verdachten door. De twee inbrekers waren na de inbraak weggelopen in de richting van de Bunchestraat.  Beide agenten, op de politiebike, zagen twee jongens die voldeden aan het signalement wegrennen in de richting van de Bernadottelaan. Ze haalden hen in en hielden beide verdachten, een 22-jarige Gouwenaar en een 23-jarige man uit Benthuizen, aan.

De recherche heeft de zaak in onderzoek. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Donkere dagen offensief

De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders. Dit heet het Donkere Dagen Offensief. Daarnaast hebben we de ogen en oren van alle inwoners in ons gebied hard nodig om verdachte zaken aan ons te melden.

U kent uw buurt het beste. U weet wie uw buren zijn en in welke auto’s zij rijden. Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer bijvoorbeeld het kenteken van de verdachte auto en/of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig, neem geen risico's! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

Woninginbraak

U kunt zelf preventiemaatregelen treffen, hiermee verkleint u de kans op een woninginbraak aanzienlijk.
Zorg voor goed hang- en sluitwerk, goede buitenverlichting en laat via social media niet weten dat u op vakantie bent.
Bel 112 bij verdachte situaties en doe altijd aangifte.
Registreer uw goederen; dit maakt het makkelijker uw spullen op te sporen en aangetroffen goederen terug te bezorgen.
Voor tips: www.politie.nl en www.politiekeurmerk.nl

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws