Aangepast zoeken

donderdag 8 december 2016

Twee Rotterdammers (17) aangehouden voor overvallen op buschauffeurs

Rotterdam - Met de aanhouding van twee 17-jarige Rotterdammers zijn vermoedelijk twee gewapende overvallen op buschauffeurs op de Groeninx van Zoelenlaan in Rotterdam opgelost. De overvallen vonden plaats op 19 en 20 augustus bij de haltes Keizerswaard en Klein Nieuwland.

Voor de zaak was veel (media)aandacht. Justitie loofde een beloning van 7500 euro uit voor de gouden tip. Beide keren bedreigden twee mannen de chauffeurs en passagiers met een vuurwapen en eisten geld.De overvallen leken zo op elkaar dat de politie er sterk rekening mee hield dat het om dezelfde daders ging. Van de tweede overval werden goede camerabeelden gemaakt. Politie en justitie startten een onderzoek op en zetten samen met de RET alles op alles om de daders te vinden.

Stickers

Getuigenoproepen via politie.nl en social media, in opsporingsprogramma’s als Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht, bezorgde buschauffeurs die flyers uitdeelden, stickers in bushokjes en posters in winkelcentrum Keizerswaard, leidden uiteindelijk tot twaalf tips. Daarin werden ook namen genoemd. Na verder onderzoek sloot het net zich rond de twee verdachten die nu zijn gearresteerd. Zij werden7 december ‘s ochtends aangehouden in de cel waar zij zaten voor eerder gepleegde delicten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Flashbacks

Eind september deelde één van de overvallen chauffeurs nog zijn emotionele verhaal in opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Toen hij werd gebeld met het nieuws van de aanhoudingen was hij hartstikke blij, maar de impact van wat hem overkwam is nog altijd groot. ‘Ik ben nog steeds angstig, heb flashbacks van dat wapen op mijn hoofd. Ik doe mijn werk, ik hou van mijn werk, maar merk wel dat ik de hele tijd op scherp sta. Het helpt wel dat er nu mensen zijn aangehouden. Hopelijk krijgen ze hun verdiende straf.’ Ook de chauffeur die slachtoffer werd van de tweede overval is heel erg opgelucht. ‘Laten we hopen dat dit inderdaad de daders zijn! Het neemt in ieder geval wel een hoop onrust weg bij mij en mijn collega’s.’

RET

Ook Pedro Peters, directeur RET, reageerde verheugd op het bericht van de arrestaties. ‘Ik ben ontzettend blij met dit nieuws. De buit van een busoverval is klein, de impact van zo´n laffe daad op onze collega´s des te groter. Het geeft mijn collega´s een goed gevoel dat de politie er weer alles aan deed om de daders op te sporen, net als bij de opgeloste overval op lijn 38 in Crooswijk eerder dit jaar. Een bus overvallen heeft geen zin. Er is nauwelijks contant geld aan boord en alle voertuigen zijn voorzien van camera´s. De beelden van de tweede overval stelden we beschikbaar aan de politie, die dankzij haar uitstekende werk de daders ook nu weer opspoorde. Complimenten!’

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws