Aangepast zoeken

woensdag 14 december 2016

Stadsboerderij De Balijhoeve nieuwe stijl

Het college van burgemeester en wethouders volgt het advies van de Samba-groep om te investeren in de stadsboerderij De Balijhoeve. Voorwaarde hiervoor is dat samenwerkende organisaties en fondsen ook een bijdrage leveren. Met deze investeringen kan De Balijhoeve, samen met partnerorganisaties, haar taken verbreden met wijkontmoeting en zorg en kan ze de verbinding met het Balijbos versterken.

De veranderingen

In het voorstel van de Sambagroep wordt het hoofdgebouw van De Balijhoeve ruimer en toegankelijker gemaakt. Daardoor kunnen ouderen en andere doelgroepen beter het terrein en gebouw gebruiken dan nu. De kiosk ondergaat een vernieuwing zodat er voor bezoekers een aangeklede kop koffie en een broodje is. Die worden geserveerd door vrijwilligers en zorgcliënten. De herinrichting van het terrein gaat zorgen voor een betere aansluiting op het Balijbos. Deze herinrichting maakt ook een scheiding tussen publieks- en bedrijfsactiviteiten op de stadsboerderij. Tot slot komt er een kapschuur bij waar plaats is voor de opslag van veevoer, de veewagen en ander werkmateriaal.

Samenspraak aan basis voor deze investering

Dit voorstel van het college is een gevolg van het advies dat de Samenspraak groep Balijhoeve (Samba-groep) in oktober heeft aangeboden. 'Het college omarmt het voorstel van de Samba-groep waarin samenwerkende partners als zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties uit de wijk en natuur en milieu stichtingen een bijdrage leveren aan de wijk via De Balijhoeve', aldus wethouder Robin Paalvast. De gemeenteraad neemt waarschijnlijk in de loop van januari 2017 een beslissing hierover.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws