Aangepast zoeken

donderdag 1 december 2016

Reactie politie op aangifte 72-jarige man

Den Haag - Donderdag 1 december verschenen er in de media beelden van de aanhouding van een 72-jarige man, die in september in Den Haag plaatsvond. De beelden tonen slechts een deel van wat er zich heeft voorgedaan. Voorafgaand aan wat op de beelden te zien is, weigerde de man mee te werken aan zijn staande houding en werd agressief tegen de agent.

De man die op de beelden te zien is parkeerde zijn auto illegaal op het  troittoir voor een coffeeshop. Hij werd hierop aangesproken door een agent , welke hem herhaaldelijk vroeg om een rijbewijs te tonen en zich te legitimeren. De man weigerde keer op keer, ook werd hij agressief richting de agent. Hierop voelde de agent zich genoodzaakt om de man onder controle te brengen met pepperspray. Mede omdat de man brildragend was, werkte dit middel onvoldoende, en kon hij zich onttrekken aan zijn aanhouding door de coffeeshop binnen te lopen.  Een onafhankelijke getuige bevestigt deze gang van zaken.

De agent  volgde de man naar binnen teneinde hem alsnog aan te houden. De man haalde hierop uit richting de agent.  Vervolgens werd de verdachte door meerdere agenten onder controle gebracht, hierbij is geweld gebruikt. Daarvan is door de agenten op de voorgeschreven wijze melding gemaakt.

De man heeft op 20 oktober aangifte gedaan tegen de agenten wegens mishandeling en valsheid in geschrifte. Op dit moment hebben wij geen enkele reden om aan te nemen dat de verklaring van de agenten niet overeenkomt met de situatie zoals die heeft plaatsgevonden. De zaak is in behandeling genomen door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie en wordt nu onderzocht door het Openbaar Ministerie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws