Aangepast zoeken

zaterdag 31 december 2016

Politie treft ruim 800 kilo vuurwerk aan in woning Hazerswoude-Rijndijk

Hazerswoude-Rijndijk - Agenten troffen woensdagavond 28 december omstreeks 22.00 uur een grote hoeveelheid vuurwerk aan in een woning aan de Mozartlaan. Drie verdachten zijn aangehouden.

Bij de politie was de melding binnengekomen dat er woensdagavond meerdere keren, vanuit een bestelbus bij een woning aan de Mozartlaan, grote hoeveelheden vuurwerk naar binnen werd gebracht. Getuigen hadden gezien dat er onder andere rolcontainers naar binnen werden gereden. Agenten namen direct poolshoogte bij de woning en wisten de bestelbus te onderscheppen toen deze de Mozartlaan uit wilde rijden. Tegelijkertijd gingen agenten aan de bel bij de woning. Daar werd ruim 800 kilo vuurwerk aangetroffen. Het gaat om een mix van legaal en illegaal vuurwerk. De bewoner, een 30-jarige man, werd in de woning aangehouden. Tevens werd er in de woning een kweektent met 11 hennepplanten aangetroffen en een gasdrukwapen. Ook de mannen die het vuurwerk leverden zijn aangehouden. Het gaat om een 38-jarige man uit Alphen aan den Rijn en een 29-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn. De drie zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het vuurwerk evenals de aangetroffen hennep wordt vernietigd.

Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting c.q. veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden (illegaal) vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

Straffen

Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf. Bel M! Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws