Aangepast zoeken

vrijdag 23 december 2016

Politie treft 60 kilo illegaal vuurwerk aan in woning Noordwijk

Noordwijk - Agenten troffen woensdagavond in een woning aan De Alk 60 kilo illegaal vuurwerk aan. Een 23-jarige Noordwijker werd aangehouden.
Agenten hoorde woensdagavond een harde knal op het Nachtegaalslaan en namen vervolgens poolshoogte.
Een 22- jarige Noordwijker had een zak met zwaar illegaal vuurwerk bij zich en was bij het afsteken licht gewond geraakt aan zijn hand. De jongen werd aangehouden en een arts constateerde een lichte verwonding aan zijn hand. Uit het onderzoek wat hierop volgde werd een inval gedaan in een woning aan de Alk in Noordwijk. Hierbij werd 60 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen waaronder mortieren en Cobra’s. In de woning is een 23 jarige Noordwijker aangehouden.  Hij wordt verdacht van het voorhanden hebben en verkopen van zwaar vuurwerk en is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting c.q. veiligheidseisen, bv een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

Straffen

Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf. Bel M! Hebt u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws