Aangepast zoeken

woensdag 14 december 2016

Politie rolt hennepkwekerijen op in Den Haag

Den Haag - Op dinsdag 13 december trof de politie in twee woningen aan de Treilerdwarsweg meerdere hennepkwekerijen aan. In de woning werd een man aangehouden.

Naar aanleiding van een tip startte de politie een onderzoek. In de woningen aan de Treilerdwarsweg werden vier hennepkwekerijen aangetroffen met in totaal 1590 planten. Stedin constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt.  De planten werden inbeslaggenomen en vernietigd. Ook werden assimilatielampen en andere benodigheden voor een hennepkwekerij aangetroffen. In een van de woningen werd een 38-jarige Hagenaar aangehouden. De man zit nog vast voor verhoor.

Aanpak hennepteelt

De politie treedt hard op tegen hennepteelt. Hennepkwekerijen zijn gevaarlijk en veroorzaken veel schade en overlast door lekkage en stank. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. De politie ontmantelt na onderzoek direct de hennepkwekerij. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws