Aangepast zoeken

woensdag 28 december 2016

Politie neemt 24 kilo illegaal vuurwerk in beslag in Leiden

Leiden - Agenten kregen dinsdag 27 december de melding dat er in een woning aan het Ida Heijermanspad illegaal vuurwerk aanwezig was. De agenten namen poolshoogte en troffen in de woning 24 kilo illegaal vuurwerk aan. De 36-jarige bewoner werd aangehouden.
Bij de politie was de melding binnengekomen dat er voor een woning aan het Ida Heijermanspad zwaar illegaal vuurwerk werd afgestoken en dat er mogelijk in de woning meer illegaal vuurwerk aanwezig was. Agenten gingen naar de woning en spraken met de bewoner. Hij bleek in de woning 24 kilo illegaal vuurwerk te hebben waaronder zogenoemde Cobra’s. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor het in bezit hebben zwaar illegaal vuurwerk. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

Illegaal vuurwerk

Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting c.q. veiligheidseisen, bv een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

Straffen

Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf.
Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws