Aangepast zoeken

dinsdag 20 december 2016

Politie houdt 18-jarige Leidenaar aan op verdenking van overval op snackbar in Leiden

Leiden - Agenten hielden dinsdag 20 december rond 07.30 uur een 18-jarige man uit Leiden aan op verdenking van de overval op een snackbar aan het Vijf Meiplein van zondag 30 oktober jl.

Een man die zijn gezicht bedekt had met een bruine sjaal kwam zondagavond 30 oktober rond 22.00 uur de zaak binnen. Onder bedreiging van een hamer moest het personeel geld uit de kassa halen. De dader is vervolgens weggerend in de richting van de rotonde op de kruising Vijf Meilaan met de Rooseveltstraat. Daarna verdween hij uit het zicht. De politie startte direct een onderzoek en heeft in de omgeving gezocht naar de dader. Hij werd niet meer aangetroffen.

Team West

Ook werd in deze zaak de hulp van de burger ingeroepen. Op dinsdag 22 november werd er in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West aandacht voor deze zaak gevraagd. Dit resulteerde in meerdere tips.

Aanhouding

De recherche kwam na onderzoek van deze tips de 18-jarige verdachte op het spoor. Hij werd vanmorgen omstreeks 07.30 uur in een woning in Leiden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau waar hij wordt verhoord.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws