Aangepast zoeken

donderdag 15 december 2016

Politie houdt 15-jarige verdachte aan voor straatroof in Voorschoten

Voorschoten - Een 59-jarige vrouw werd op woensdag 5 oktober omstreeks 20.00 uur op de Admiraal de Ruytersingel beroofd van haar schoudertas. Twee jongens gingen er vervolgens op een fiets vandoor. In het politieonderzoek werd dinsdag 13 december een 15-jarige jongen uit Leiden aangehouden.

Het slachtoffer had rond 20.00 uur boodschappen gedaan in een supermarkt aan het Planciusplantsoen. Vandaar liep zij via de Jan Evertsenlaan richting de Admiraal de Ruytersingel. Plotseling werd er van achter de vrouw aan haar schoudertas gerukt, waarbij zij ten val kwam. De jongen die de vrouw van haar schoudertas beroofde ging er vandoor in de richting van de Abraham van der Hulstlaan. Daar sprong hij bij iemand achter op de fiets.

Een 14-jarige jongen uit Leiderdorp heeft dinsdag 13 december op het politiebureau een verklaring afgelegd in deze zaak. In het rechercheonderzoek kwam de 14-jarige Leiderdorper in beeld. Hij meldde zich dinsdag aan het politbureau. Zijn rol bij de straatroof wordt onderzocht. Diezelfde dag nog werd een 15-jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van de straatroof op 5 oktober op de Admiraal de Ruytersingel. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Team West

Op dinsdag 8 november werd er aandacht besteed aan deze zaak in de uitzending van het opsporingsprogramma Team West bij Omroep West. Hierin werden mensen met informatie over deze zaak gevraagd zich te melden bij de politie.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws