Aangepast zoeken

maandag 5 december 2016

Opening voetgangersbrug over N209 naar Bentwoud

Gedeputeerde verkeer en vervoer Floor Vermeulen heeft vrijdag 2 december de voetgangersbrug geopend over de N209. Samen met de fietstunnel biedt de brug een verbinding tussen Benthuizen en het Bentwoud.


De nieuwe voetgangersbrug is één van de in totaal 50 maatregelen om de verkeersveiligheid en doorstroming van de N209 te verbeteren. Gedeputeerde Vermeulen: “Zuid-Holland wil de best bereikbare provincie zijn voor de voetganger, fietser, ov-reiziger en natuurlijk de automobilist. De N209 past naadloos in deze ambitie met het pakket aan maatregelen dat we hier uitvoeren."

Vrienden van het Bentwoud

De brug werd geopend in aanwezigheid van bestuurders en belanghebbenden, zoals de Dorpsraad Benthuizen, de golfclub en de Vrienden van het Bentwoud. Met name zij hebben indertijd geadviseerd om de voetgangersbrug aan te leggen om zo Benthuizen en het Bentwoud te verbinden, een missende schakel in de wandelroute structuur.

Bereikbaarheid

In de directe omgeving van de brug is ook een nieuwe rotonde aangelegd die twee oude kruisingen vervangt en zorgt voor meer overzicht en betere doorstroming. Ook zijn er twee bushaltes, waarmee er een openbaar vervoer verbinding is richting Den Haag en Alphen. Met de fietstunnel en voetgangersbrug kunnen deze haltes veilig worden bereikt.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws