Aangepast zoeken

zondag 11 december 2016

Onderzoek naar anabolen, zeven verdachten aangehouden in Den Haag

Den Haag - Agenten hielden op vrijdag 9 december zeven verdachten aan in een onderzoek naar handel in anabolen steroïden. Ook nam de politie bij doorzoekingen een forse hoeveelheid verboden middelen in beslag.

Naar aanleiding van anonieme tips startten rechercheurs het onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Daarbij bleek dat de verdachten zich schuldig maakten aan het verhandelen van verboden middelen zoals anabolen steroïden, die persoonlijk bij afnemers in heel Nederland werden afgeleverd. Ook werden de middelen online te koop aangeboden. De zeven verdachten zitten vast en worden verhoord.

Doorzoeking en beslag

Diverse woningen en bergingen, die de verdachten gebruikten, in Den Haag, Naaldwijk, Nootdorp en Wateringen werden doorzocht. Daarbij vond de politie ruim 100.000 stuks anabole steroïden en ruim 2 miljoen potentie verhogende middelen, zoals illegale erectiepillen. Agenten troffen tijdens de doorzoeking ook meerdere pallets vervalste merkparfum aan.

Ook computers en gegevensdragers werden meegenomen voor nader onderzoek. Daarnaast legde de politie beslag op ruim € 70.000 aan contant geld, sieraden, twee personenauto’s, een motor, een scooter en andere dure goederen, omdat ze waarschijnlijk werden gekocht met geld dat verdiend werd bij de verkoop van de verboden geneesmiddelen.

Afnemers

Tijdens de actie vond er ook onderzoek plaats bij de afnemers. Ook zij moesten een verklaring afleggen.

Ondermijning

Ondermijning (de vermenging van de onder- en de bovenwereld) is een maatschappelijk probleem en komt in vele vormen voor. De buurman die wiet verbouwt op zijn zolder waardoor brand kan ontstaan, een buurtbewoner die uitkeringsfraude pleegt, mensenhandelaren die hun slachtoffers dwingen tot prostitutie, maar ook overlastgevende hangjongeren op een pleintje die ervoor zorgen dat omwonenden geen aangifte durven te doen. Soms gaan er achter ondermijning criminele organisaties schuil die enorme winsten maken met hun activiteiten. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed, horeca en het verkrijgen van vergunningen. Omdat dergelijke organisaties geweld, afpersing en corruptie niet schuwen, heeft de aanpak van ondermijning een hoge prioriteit. De politie werkt daarbij nauw samen met haar partners. Informatie over ondermijnende activiteiten wordt bij elkaar gevoegd. Samen met signalen vanuit bijvoorbeeld buurtbewoners, gemeenten of particuliere organisaties zoals banken en verzekeraars geeft dit een completer beeld en treedt de overheid waar mogelijk strafrechtelijk of bestuurlijk op. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws