Aangepast zoeken

woensdag 21 december 2016

Olympus Zoetermeer verandert in indoor speelparadijs

Gemeente Zoetermeer verkoopt sporthal Olympus aan de eigenaren van de Ballebak, die het pand nu huren. Sinds 1 maart 2016 vinden er geen sportactiviteiten meer plaats in de Olympus. De voormalige huurders van de sportzalen zijn inmiddels verplaatst naar bestaande sportaccommodaties.

De Ballebak is door de sluiting van de sportzalen nu nog de enige huurder van de Olympus en heeft een huurcontract tot 1 januari 2019. De Ballebak wil de Olympus kopen voor haar bedrijfsactiviteiten. Wethouder Mariëtte van Leeuwen: 'Met de verkoop van de Olympus aan de Ballebak en de plannen die zij hebben wordt niet alleen het bijzondere gebouw voor Zoetermeer behouden, maar hebben we er ook weer een uitbreiding van ons leisure-aanbod bij!'

Nieuwe activiteiten

Op de planning van de aanstaande eigenaar staat het aanpakken van het bestaande kinderspeelparadijs met vele vernieuwingen en het realiseren van een aantal nieuwe voorzieningen. Ook het exterieur en het terrein van Olympus wordt aangepakt: zowel de entree als de groenvoorziening worden aangepast aan de eisen van deze tijd en representatiever gemaakt. De achterzijde en een gedeelte van de zijkant van het pand worden ingericht als een laagdrempelige natuurspeeltuin.

Bijzonder ontwerp

In 1978 werd in Zoetermeer naar een ontwerp van de Amerikaanse architect Richard Buckminster Fuller de Olympushal geopend. De Olympus bestond destijds uit een zwembad en een tweetal sportzalen. Met de opening van Aquapark 't Keerpunt in 1996 werd de zwemfunctie in de Olympus beëindigd. De vrijgekomen ruimte wordt sindsdien verhuurd aan kinderspeelparadijs De Ballebak (voorheen: Ballorig). Ook werden in de loop der tijd ruimten verhuurd aan huurders die de afgelopen jaren inmiddels zijn gestopt en vertrokken. De sportzalen bleven wel gewoon in gebruik.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws