Aangepast zoeken

dinsdag 27 december 2016

Nieuwe roltrappen Mandelabrug

Vanaf maandag 2 januari tot en met zaterdag 7 januari is de Mandelabrug beperkt toegankelijk. Dan worden er nieuwe roltrappen bij de brug geïnstalleerd.
Eerst worden de roltrappen aan de zijde Driemanspolder geinstalleerd. In de tweede helft van de week wordt gewerkt aan de zijde van Rokkeveen. Tijdens het werk is de brug beperkt toegankelijk. De oudere liften en de buitentrap kunnen wel worden gebruikt.

Onthulling liftconstructie

Op 19 december onthulde wethouder Marc Rosier (verkeer) de nieuwe liftconstructie bij de Mandelabrug. Hij deed dat samen met de aannemers die werken aan een betere verbinding tussen de wijk Rokkeveen en het centrum van de stad en het openbaar vervoer. Hier vindt u een filmpje van deze handeling.

Entree van de stad

De gemeente werkt aan een betere toegankelijkheid van de Mandelabrug. Beide zijden van de brug hebben straks twee roltrappen met in het midden een nieuwe lift. De huidige roltrappen zijn aan vervanging toe. Vooral mensen die minder goed ter been zijn en de lift gebruiken kunnen straks gemakkelijker de perrons en de wijk Rokkeveen bereiken. De totale werkzaamheden duren tot voorjaar 2017. Een betere bereikbaarheid van de Mandelabrug en omgeving is een eerste stap naar een aantrekkelijker entree van de stad Zoetermeer.
Actuele informatie vindt u via www.zoetermeer.nl/wegwerkzaamheden, bij de wijkposten Centrum en Rokkeveen of via telefoon 14 079.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws