Aangepast zoeken

woensdag 7 december 2016

Inzet Facebookadvertising voor opsporing Robertico Inesia

Den Haag e.o./Antillen - Naast de 15.000 euro beloning voor de gouden tip die tot de aanhouding leidt van Robertico Inesia, zetten politie en Openbaar Ministerie (OM) ook Facebookadvertising in het onderzoek in.

Tico Inesia
De inzet van Facebookadvertising voor opsporingsdoeleinden is relatief nieuw. Omdat de verdachte van origine uit Curaçao komt, krijgen tienduizenden inwoners van dit Caribische eiland – mannen en vrouwen tussen de 14 en 65 jaar - een Facebookadvertentie van de politie. De advertentie bestaat uit een opsporingsbericht, zowel in het Nederlands als in het Papiamentu en het Engels. In het bericht staat een link naar aanvullende informatie en het tipformulier op www.politie.nl. Hetzelfde bericht wordt ook via Instagram onder duizenden eilandbewoners verspreid. Via socialmedia-accounts van de Nederlandse politie en van de politie op de Antilliaanse eilanden St. Maarten, St. Eustasius, Saba, Aruba, Bonaire en Curaçao wordt het bericht bovendien gedeeld.

De advertising op social media maakt samen met de beloning van 15.000 euro voor de gouden tip, flyers en de plaatsing van Inesia’s opsporingsbericht op Europe’s Most Wanted van Europol deel uit van de extra inspanning van OM en politie om deze verdachte aan te houden. 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws