Aangepast zoeken

zondag 18 december 2016

Innovatieve Zoetermeerse bedrijven vallen in de prijzen

Gemeente Zoetermeer reikte 13 december voor de eerste keer de Innovatieprijs Zoetermeer uit. Mariëtte van Leeuwen, wethouder Economische Zaken: 'Het best bewaarde geheim van Zoetermeer zijn de vele innovatieve bedrijven in de stad.' Reden voor de gemeente en haar partners om een prijs is in het leven te roepen waarmee zij vernieuwende bedrijven extra in het licht zetten. Negen bedrijven werden genomineerd, vier gingen er met een prijs vandoor.

In de categorie 'Starter' ontving Richard Versluis van Roster Buster de prijs. Hij ontwikkelde een app voor luchtvaartpersoneel die over de hele wereld gebruikt wordt. Dick Dompeling van Zetacom kreeg de award binnen de categorie 'Maatschappelijk Innovatief'. Zetacom richtte onder meer de Zetacom Academie op waar MBO-ers tot ICT'ers worden opgeleid. Beide bedrijven zijn gevestigd in de Dutch Innovation Factory, dé plek in Zoetermeer waar HBO ICT- onderwijs en het bedrijfsleven met elkaar verbonden worden om innovaties te stimuleren.

Lamboo Mobile Medical won de prijs binnen de categorie 'MKB & Grootzakelijk'. Lamboo Mobile Medical is een wereldwijde onderneming die is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van mobiele en modulaire oplossingen voor de gezondheidszorg. De publieksprijs ging naar Jeroen Derwort van Gamebasics, de bedenker van de wereldberoemde online game Online Soccer Manager met meer dan 3 miljoen spelers die hun eigen voetbalteam managen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws