Aangepast zoeken

maandag 5 december 2016

Ingebruikname slimme oplaadpunten in Zoetermeer

De gemeente Zoetermeer heeft bij Centrum-West en de Noord Aa slimme USB-oplaadpunten gerealiseerd. Deze punten, een idee van Rick van Dijk komen voort uit een vraag naar innovaties in de openbare ruimte. Wethouder Marc Rosier: 'Het is ontzettend leuk om de innovatieve ideeën van Zoetermeerse inwoners nu te realiseren. Het idee van Rick vonden we het meest innovatief voor Zoetermeer. En natuurlijk hopen we dat veel mensen gebruik gaan maken van dit bankje!'

Solarbank en oplaadpaal

Er zijn vooralsnog twee oplaadpunten geplaatst. Een oplaadpaal bij de Noord Aa en een zit-bank met USB-aansluiting bij Centrum-West. De oplaadpunten werken op zonne-energie en bieden de mogelijkheid om het eigen toestel met een USB-kabel op te laden. Dit punt biedt daarnaast de mogelijkheid om draadloos op te laden, als dit technisch door het toestel wordt ondersteund.

Innovatieproef

Wethouder Rosier is voorstander van innovatie in openbare ruimte en is enthousiast over de plaatsing van de oplaadpunten. De oplaadpunten zijn een proef om te ontdekken hoe en op welke wijze deze voorzieningen gebruikt worden. Op basis van het gebruik wordt bepaald of er meer oplaadpunten in Zoetermeer gerealiseerd worden.

Tijdsklok

De oplaadpaal en solarbank zijn dagelijks tussen 6.00 en 22.00 te gebruiken, daarbuiten zullen de poorten geen stroom leveren.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws