Aangepast zoeken

donderdag 8 december 2016

Inbreker die gestolen spullen verkocht aangehouden

Den Haag - Een Hagenaar werd op woensdagochtend 7 december aangehouden nadat hij probeerde gestolen spullen te verkopen. De veelpleger wordt verdacht van een inbraak, twee winkeldiefstallen, zakkenrollerij en heling, allen gepleegd in Den Haag.

Tijdens een onderzoek kwam de 38-jarige Hagenaar in beeld nadat hij probeerde gestolen spullen te verkopen. Hij wordt verdacht van een woninginbraak in de Drebbelstraat op 25 november jl. en hij was mogelijk ook betrokken bij een inbraak in de Antonius Heggelaan op 9 augustus 2014. Toen agenten hem op 26 november 2016 op straat controleerden, had hij goederen op zak, waarvan later bleek dat ze bij deze inbraak in 2014 waren gestolen.
Ook is de man mogelijk betrokken bij twee winkeldiefstallen waar het lokale opsporingsprogramma Team West eerder aandacht aan besteedde. Toen hij op 31 oktober 2016 de portemonnee van een vrouw in een restaurant stal, verloor hij hierbij zijn eigen portemonnee. Zo kon de politie hem eenvoudig aanwijzen als verdachte en hem deze diefstal ook ten laste leggen.

Team Tactische Aanpak Criminaliteit

De Haagse politie zet stevig in op inbraken omdat ze veel impact hebben op slachtoffers. Met een speciaal team probeert de politie in Den Haag-Zuid niet alleen het aantal inbraken in woningen zoveel mogelijk terug te dringen, tegelijkertijd probeert het team daders te achterhalen en achter slot en grendel te krijgen.

In het werkgebied van het politiedistrict Den Haag-Zuid van de politie eenheid Den Haag nam het aantal woninginbraken vorig jaar een aantal maanden toe. Reden voor de vier verschillende wijkteams uit dit politiedistrict om hun krachten te bundelen in een gezamenlijk team, met de naam Tactische Aanpak Criminaliteit (TAC). De stijging die de politie constateerde, werd een halt toe geroepen en op dit moment is er zelfs sprake van een daling van het aantal inbraken in het gebied. Het team richt zich naast woninginbraken ook op straatroven en jeugdgroepen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws