Aangepast zoeken

woensdag 28 december 2016

Gesignaleerde man aangehouden door EVA-team in Delft

Delft - Overtreding van zijn schorsende voorwaarden, leidde woensdagochtend 28 december tot de aanhouding van de man in een woning aan de Buizerdlaan.

De man, een 38-jarige inwoner van Delft, werd in juni dit jaar aangehouden voor een bedreiging die hij pleegde in Den Haag. Onlangs werd hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg daarbij een aantal schorsende voorwaarden opgelegd waaraan hij zich gedurende zijn invrijheidstelling diende te houden. Toen bleek dat hij dit niet deed, werd hij gesignaleerd.

Het EVA-team werd ingezet om onderzoek te doen naar zijn verblijfplaats. In alle vroegte stelden leden van het team vast dat de man zich in een woning aan de Buizerdlaan bevond en hield men de man, in samenwerking met agenten van het Basisteam Delft, aan. Omdat de man weigerde de voordeur te openen, moest deze geforceerd worden.

De man zit nu weer vast en zal zich voor de Rechter Commissaris moeten verantwoorden voor het niet nakomen van de opgelegde voorwaarden.
 

EVA-Team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken.Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws