Aangepast zoeken

dinsdag 20 december 2016

Gemeente vernieuwt toegang Mandelabrug

Op dit moment wordt volop gewerkt aan het vernieuwen van de toegangen van de Mandelabrug. Zowel aan de kant van de wijk Driemanspolder als van Rokkeveen komen straks twee roltrappen met in het midden een nieuwe lift.

De huidige roltrappen zijn aan vernieuwing toe. Vooral mensen die minder goed ter been zijn en de lift gebruiken kunnen straks gemakkelijker de perrons bereiken. Ook de verbinding tussen de stad en de wijk Rokkeveen wordt sterk verbeterd. De werkzaamheden duren tot voorjaar 2017. Tijdens het werk zijn de bestaande liften en de buitentrappen gewoon te gebruiken. De werkzaamheden staan op borden aangegeven.

Marc Rosier (wethouder openbaar gebied & project Entree Zoetermeer): 'Ik ben blij dat de Mandelabrug veel beter toegankelijk wordt. Dit is het begin van het zichtbaar vernieuwen van de brug en het hele A12-gebied. De brug en het gebied zullen de komende tijd ingrijpend veranderen.'

Planning

Afgelopen zomer is gewerkt aan het verwijderen van de middelste roltrappen en dit najaar worden de nieuwe liften geïnstalleerd. Inmiddels zijn de palen voor de fundering van de staalconstructie geheid en is de behuizing voor de liften aangebracht. In de eerste week van 2017 worden de 'oude' roltrappen verwijderd en vervangen door 'nieuwe'.

Onthulling liftconstructie

Op 19 december onthulde wethouder Marc Rosier (verkeer) de nieuwe liftconstructie bij de Mandelabrug. Hij deed dat samen met de aannemers die werken aan een betere verbinding tussen de wijk Rokkeveen en het centrum van de stad en het openbaar vervoer. Hier vindt u een filmpje van deze handeling.

Entree van de stad

Het gebied langs de A12, station Zoetermeer en de Mandelabrug is dé entree van de stad. Via dit knooppunt van bedrijvigheid passeren dagelijks ruim 200.000 auto's onze stad en gebruiken elke dag 6000 passanten de brug. Gemeente, ondernemers en inwoners willen de kansen van het gebied benutten. Samen werken ze aan vernieuwingen en creatieve projecten.
Meer informatie over de werkzaamheden aan de Mandelabrug vindt u via www.zoetermeer.nl/wegwerkzaamheden, de wijkposten Centrum en Rokkeveen of via telefoon 14 079.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws