Aangepast zoeken

dinsdag 13 december 2016

EVA-team houdt man aan die nog 90 dag celstraf moet uitzitten

Den Haag - Het EVA-team heeft maandag 12 december om 15.00 uur een 34-jarige man uit Den Haag aangehouden omdat hij gezocht werd voor het uitzitten van een celstraf van 90 dagen.

De man was in juli 2015 door de politierechter veroordeeld voor het verlaten van een plaats ongeval met letsel op de Rijksweg A4 ter hoogte van de Plaspoelpolder. Het ongeval vond in april 2014 plaats. De Hagenaar was bestuurder van de auto en onder invloed van alcohol. Sinds de veroordeling stond de Hagenaar gesignaleerd om te worden aangehouden. In november werd het speciale EVA-team ingezet om de Hagenaar te traceren. Dat lukte maandagmiddag via zijn voertuig dat in de omgeving van de Regentesselaan reed. De bestuurder werd staande gehouden op het Hildebrandplein. Nadat bleek dat het inderdaad de gezochte man betrof, werd hij aangehouden. De Hagenaar zal nu de feestdagen in de gevangenis moeten doorbrengen. Daarnaast is hem een ontzetting van de rijbevoegdheid gedurende drie en een half jaar opgelegd.

EVA-team

Het EVA-team is binnen de eenheid Den Haag belast met de opsporing en aanhouding van veroordeelden welke nog een vrijheidsstraf open hebben staan. Zij letten hierbij vooral op personen welke hun straf lijken te ontlopen, maar ook naar personen welke voortdurend voor overlast binnen de eenheid zorgen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws