Aangepast zoeken

donderdag 15 december 2016

Een feestelijk en veilig Oud en Nieuw in Zoetermeer

Oud en Nieuw komt eraan en de voorbereidingen zijn in volle gang. Het doel is om de jaarwisseling vooral gezellig en feestelijk te laten verlopen. Veiligheid staat daarbij voorop en daar werken de gemeente en haar partners hard aan.

Samen met de politie en team Handhaving, controleren vele Zoetermeerders (WAS, WAAKS, Buurt Bestuurt) of er brandbare spullen op straat rondslingeren. Buurtwerk zet rolmodellen in, die het goede voorbeeld geven en in gesprek gaan met bewoners over het veilig, en juist afsteken van vuurwerk. Indien nodig spreken ze anderen aan op hun gedrag. Rond de jaarwisseling worden prullenbakken en ondergrondse vuilcontainers afgesloten. De gemeentelijke parkeergarages zijn gesloten. Let op; vuur mag alleen in vuurkorven, vuurmanden en oliedrums. Open vuren veroorzaken namelijk veel schade aan het asfalt.

Overlast of schade?

Ervaart u tijdens de jaarwisseling overlast? Of ontdekt u schade of een open vuur? Meld dit dan via 0900-8844. De gemeente treedt hard op tegen mensen die de jaarwisseling willen verpesten. Vooral als ze schade veroorzaken of hulpverleners belemmeren in hun werk. De gemeente verhaalt schade op de daders, en er zal altijd aangifte worden gedaan als hulpverleners in gevaar worden gebracht.

Tijdens de jaarwisseling

Om de jaarwisseling goed te laten verlopen zijn politie, brandweer, Team Handhaving, vrijwilligers en extra beveiligers actief. Sommige gebieden krijgen extra aandacht. Ook zijn er locaties waar camera’s worden geplaatst om een extra oogje in het zeil te houden.
Meer informatie over de jaarwisseling en veiligheid vindt u op www.zoetermeer.nl/oudennieuw.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws