Aangepast zoeken

zondag 18 december 2016

Den Haag krijgt met BonFire Beach Fest grootste strandevenement van Nederland

Met het BonFire Beach Fest wordt komend voorjaar in Den Haag het grootste strandfeest van Nederland georganiseerd. Het evenement vindt plaats tussen de haven en het Zwarte Pad. De gemeente stelt een financiële bijdrage van € 200.000 ter beschikking om het evenement te organiseren.

Na een marktuitvraag waar ondernemers op konden inschrijven zijn 17 voorstellen ontvangen. Het BonFire Beach Fest werd als beste beoordeeld. De organisatie gaat samen met strandpaviljoens, horeca op De Pier en aan de boulevard de handen ineen slaan om dit tweedaagse evenement tot een succes te maken.


Wethouder Klein: "Scheveningen is veruit de mooiste badplaats van Noordwest-Europa. Vele miljoenen mensen komen jaarlijks genieten van onze badplaats. Daar past een vlammende opening van het strandseizoen bij. Het thema van het festival is 'vuur'. Dit sluit naadloos aan bij de kracht van Scheveningen en haar tradities: vuurwerk en vreugdevuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit evenement zowel nationaal als internationaal op grote belangstelling kan rekenen en volop bezoekers naar de Haagse kust zal trekken."

Tijdens het evenement worden op drie locaties diverse activiteiten georganiseerd die cultureel, muzikaal, culinair en sportief van aard zijn. Bezoekers kunnen theatrale vuuracts, poi-dansers, vuurspuwers, glow-in-the-dark, licht- en vuurwerkshows, tangodansers, flamencomuziek en een nachtelijke fakkeltocht over het strand van de haven naar 't Puntje verwachten.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws