Aangepast zoeken

dinsdag 27 december 2016

Brandweer vraagt te bellen met beleid

Oud & Nieuw is voor de brandweer altijd een drukke periode. Zij doen er alles aan om de jaarwisseling veilig te laten verlopen. Maar ook u kunt daar een bijdrage aan leveren.

Tijdens Oud & Nieuw komen er op de meldkamer Brandweer honderden (brand)meldingen binnen. Vaak gaat het om kleine brandjes op straat die weliswaar overlast geven, maar geen gevaar voor schade of letsel opleveren. Deze brandjes zijn eenvoudig zelf en zonder gevaar te blussen, bijvoorbeeld met een emmer water.

Doe het zelf
De meldingen die binnenkomen op de meldkamer brandweer krijgen een ‘prioriteit’ mee, gebaseerd op ernst en omvang. Woningbranden en autobranden krijgen bijvoorbeeld de hoogste prioriteit en worden als eerste aangepakt. Kleine brandjes op straat waarbij geen direct gevaar is voor de omgeving worden meestal als laatste afgehandeld.
De brandweer vraagt u dus waar mogelijk een klein buitenbrandje zelf te blussen. Een kerstboom die midden op straat ligt en niet in de buurt van een auto, een vuilnisbak of straatmeubilair kunt u met een emmer water of zand, zonder gevaar, zelf blussen. 
Wees daarbij voorzichtig, blijf uit de rook en bel bij twijfel altijd 1-1-2.

Houd uw straatje schoon.Het is belangrijk dat er tijdens Oud & Nieuw geen rommel op straat ligt die in brand gestoken kan worden.
·         Zorg vóór de jaarwisseling voor een schone straat
·         Zet uw kliko op een veilige plaats
·         Blus zelf kleine brandjes die geen gevaar opleveren voor de omgeving. Blijf daarbij wel uit de rook
·         Bel 1-1-2 bij brandjes tegen de gevel of tegen een auto
·         Bel bij twijfel altijd 1-1-2

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws