Aangepast zoeken

zaterdag 3 december 2016

Bejaarde vrouw (92) gewond bij woningoverval in Den Haag

Den Haag - Een 92-jarige vrouw raakte donderdag 1 december gewond bij een overval in haar woning op de Escamplaan. De politie heeft de woningoverval in onderzoek en zoekt getuigen.

De Haagse verwachtte haar kleindochter toen rond 18.00 uur de voordeurbel ging van haar woning. Toen zij de deur open deed, stond alleen niet haar kleindochter maar een onbekende man in de deuropening. De man duwde de bewoonster naar binnen, pakte haar beet, bond haar vast aan een stoel en deed iets over haar hoofd. Het slachtoffer hoorde dat de man de woning doorzocht. Met een sieraad en een handtasje met wat persoonlijke bezittingen verliet de man voor 18.30 uur de woning via het portiek. De vrouw raakte gewond, ambulancepersoneel bracht de vrouw naar het ziekenhuis. 

Signalement

De dader was ongeveer 1.85 meter lang, had een fors postuur en was donker gekleed. Hij had een donkere (bivak)muts over zijn hoofd en een sjaal voor zijn mond. Hij sprak Nederlands en had mogelijk een tas bij zich.

Tips? Bel de politie!

Heeft u de man tussen 18.00 en 18.30 uur in of rondom de woning gezien? Of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws