Aangepast zoeken

dinsdag 20 december 2016

Autokraak onder oog van de Haagse politie

Den Haag - Op heterdaad hielden agenten twee verdachten aan toen zij inbraken in een geparkeerde auto. De diefstal vond plaats op een parkeerterrein bij het Leyenburg ziekenhuis op maandagavond 19 december.

Het duo, een 31-jarige man en vrouw van 27 jaar zonder vaste woonplaats, kwam eerder deze week in beeld naar aanleiding van een autokraak, maar de politie had onvoldoende bewijs. Nu zag de politie kans de twee onherkenbaar te volgen en betrapten ze op heterdaad toen ze op de parkeerplaats bij ziekenhuis Leyenburg inbraken in een geparkeerde auto. De buit was een jas die de vrouw aan had toen agenten haar samen met de man aanhielden.

Tijdelijke stijging, globale daling

De politie constateerde in november een stijging van auto-inbraken in het gebied rond het Zuiderpark. Met 81 aangiften betreft het een stijging van ruim 80% in vergelijking met de maand november vorig jaar. Ondanks deze tijdelijke stijging is nog steeds sprake van een globale afname van 16% over de periode januari t/m november 2016 ten opzichte van het jaar ervoor. Om de tijdelijke stijging een halt toe te roepen en de globale daling door te zetten investeert de politie extra in het tegen gaan van auto-inbraken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van waarschuwingsborden en surveilleren agenten onherkenbaar. De aanhouding van de 31-jarige en 27-jarige is daar een resultaat van.

Bel 112

De politie kan het echter niet alleen en is voor de bestrijding van criminaliteit ook afhankelijk van meldingen van getuigen. Ziet u iets dat u niet vertrouwt, zoals iemand die rondhangt bij geparkeerde auto’s? Twijfel dan niet en bel meteen 112. De politie kan dan direct een onderzoek instellen.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws