Aangepast zoeken

dinsdag 6 december 2016

15.000 euro voor gouden tip: 35-jarige Robertico Inesia

Den Haag/Curaçao - Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt tot de aanhouding van de 35-jarige Robertico Inesia, bijgenaamd Tico. Sinds vorig jaar is de politie intensief op zoek naar hem als verdachte van het dodelijke schietincident in de Haagse Herenstraat op zaterdag 11 juli 2015. Hierbij werden twee personen geraakt van wie er één ter plekke overleed.
Tico Inesia
De beloning maakt deel uit van een extra inspanning van het Openbaar Ministerie en de politie om de verdachte aan te houden. Robertico Inesia stond al op de Nationale Opsporingslijst en de lijst van Interpol, nu staan zijn naam en foto ook op de site van Europol (Europe’s most Wanted). Verder heeft het onderzoeksteam vorig week flyers verspreid onder familie en bekenden van de verdachte.

Informatie delen met onderzoeksteam

Via deze verschillende wegen worden mensen opgeroepen om informatie over Inesia met het onderzoeksteam in Den Haag te delen via de Nationale Opsporingstiplijn 0800-6070. Mensen die dit liever anoniem doen, kunnen 0800-7000 bellen. Ook kunnen ze terecht bij het Team Criminele Inlichtingen, op nummer 079 - 345 8 999. Politie en OM waarschuwen nadrukkelijk Inesia niet zelf te benaderen omdat hij vuurwapengevaarlijk is. 

Opsporing Verzocht en Team West

Dat het OM een beloning ging uitloven voor de tip die tot Tico’s aanhouding leidt, was op de flyer en via social media al aangekondigd. In de uitzendingen van Opsporing Verzocht en het regionale opsporingsprogramma Team West van dinsdag 6 december is bekend gemaakt welk bedrag de gouden tip precies oplevert, namelijk 15.000 euro.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws