Aangepast zoeken

dinsdag 15 november 2016

Zes aanhoudingen in onderzoek naar vals geld

Den Haag - In een onderzoek naar vals geld hield de politie zes verdachten aan. Het gaat om verdachten die valse biljetten in bezit hadden of verkochten.

Het onderzoek werd opgestart nadat twee meisjes in Den Haag werden aangehouden voor winkeldiefstal op 24 september. Ze hadden een aantal valse biljetten van 50 euro bij zich. De politie kon in het onderzoek achterhalen waar de biljetten vandaan kwamen. Nog dezelfde dag werden drie verkopers, Rotterdammers van 16, 18 en 20 jaar oud, aangehouden samen met twee mensen die valse biljetten wilden kopen. Dit betrof mannen van 24 en 32 jaar uit Middelburg, bij hen trof de politie 30 valse biljetten aan. De politie hield het hier niet bij en richtte zich verder op de mogelijke herkomst van het valse geld. Het onderzoek leidde naar een Rotterdammer van 18 jaar oud. Hij werd op 10 november aangehouden in zijn woning in Rotterdam. Bij een doorzoeking werden 27 valse bankbiljetten gevonden. De politie onderzoekt wie nog meer valse biljetten van de 18-jarige Rotterdammer kochten.

In beroep

Op vrijdag 11 november besloot de rechter-commissaris dat de verdachten het strafproces in vrijheid mogen afwachten. Het Openbaar Ministerie is tegen deze beslissing in beroep gegaan. De rechtbank behandelt dit op woensdag 16 november. De aangehouden mannen blijven verdachten in deze zaak.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws