Aangepast zoeken

donderdag 10 november 2016

VVD wil de Plaats in het Stadshart van Zoetermeer opknappen

De VVD Zoetermeer wil een impuls geven aan de Plaats. Dat gebied in het Stadshart moet een stuk aantrekkelijker worden voor winkelend publiek. Daar hebben niet alleen winkelende Zoetermeerders, maar ook de winkels en restaurants aan de Plaats voordeel bij.


“Omdat de Plaats lange tijd buiten de drukke hoofdroute heeft gelegen, is er minder aandacht geweest voor deze winkelstraat. Na het opknappen van het Burgemeester Wegstapelplein en de komst van restaurant ‘Bonjour Vietnam’ en bistro ‘Enfesso’ zijn gelukkig al enige stappen gezet om het gebied aantrekkelijker te maken. Nu is het tijd voor actie van de gemeente! Samen met de winkeleigenaren moet de gemeente een impuls geven aan het plein. Het moet veiliger en aantrekkelijker.” aldus VVD fractievoorzitter Jan Iedema.

De VVD heeft tijdens het begrotingsdebat van Zoetermeer een motie ingediend waarmee €50.000 beschikbaar wordt gesteld voor de aantrekkingskracht van de Plaats. De motie lijkt op brede steun te kunnen rekenen. De liberalen zetten zich vaker in voor het opknappen van het openbaar gebied. Al eerder is, mede dankzij de VVD, besloten om te investeren in het Stadhuisplein.


Iedema: “Minder aantrekkelijke gebieden geven ook vaak een onveilig gevoel. Ook maakt een mooier Stadshart het winkelen leuker. De Plaats is natuurlijk niet de enige plek in Zoetermeer die aan een opknapbeurt toe is. In het voorjaarsdebat gaat de VVD nog meer plannen presenteren om het Zoetermeerse openbaar gebied nog aantrekkelijker  te maken.” 

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws