Aangepast zoeken

woensdag 9 november 2016

VVD opnieuw in actie voor mobiel bereik Oosterheem Zoetermeer

De VVD Zoetermeer heeft schriftelijke vragen gesteld over het mobiele bereik in Oosterheem. Uit onderzoek van de VVD blijkt dat het mobiele bereik in de wijk onder de maat is. Al eerder kaartte de VVD de problematiek aan bij de grote providers. Helaas heeft dat nog niet tot actie geleid.

“Zowel met de individuele klachten van bewoners als met de gebundelde klachten van de VVD is niks gedaan. Het is hoog tijd dat de Zoetermeerders serieus worden genomen. Het is 2016; internetten en bellen moet gewoon kunnen in heel Zoetermeer, ook in Oosterheem.” aldus Jan Iedema, fractievoorzitter en woordvoerder van de VVD Zoetermeer.

In augustus startte de VVD een onderzoek naar de problematiek in Oosterheem. Meer dan 70 inwoners van Oosterheem deden mee via de enquête. Nog eens 30 mensen vonden hun weg via de VVD website en de facebookpagina. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt het bereik in Oosterheem onvoldoende. Naar aanleiding van het onderzoek heeft de VVD de klachten gebundeld en gemeld bij Vodafone, T-Mobile en KPN.


Iedema: “Onze conclusies worden bevestigd door onderzoek van de NOS. Hieruit blijkt dat een op zes mensen zelfs maar op één plek in huis verbinding heeft. Het college moet de klachten opnieuw aankaarten bij de providers. Wij hopen dat de providers zich dan wel zullen inspannen voor een beter mobiel netwerk. Power to you, ook in Oosterheem.”  

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws