Aangepast zoeken

woensdag 16 november 2016

Vrouw gewond door straatroof in Den Haag

Den Haag - Een 30-jarige vrouw is op dinsdagavond 15 november met geweld van haar fiets en tas beroofd op het fietspad op de Bij de Westermolens.
Het slachtoffer, afkomstig uit Den Haag, fietste om 20.00 uur vanuit de Zusterstraat in de richting van de Veenkade toen op het fietspad een man haar tegemoet liep. Op het moment dat zij hem naderde, duwde hij haar opzettelijk en met veel kracht van haar fiets. De vrouw viel hierdoor hard met haar hoofd op de grond en bezeerde zich. Terwijl zij nog klem lag onder haar fiets, trok de man de fiets van haar af en reed ermee weg in de richting van het ziekenhuis aan de Lijnbaan. Hier verdween hij uit het zicht. De vrouw merkte dat haar tas, met daarin persoonlijke spullen, ook door de verdachte was gestolen.

Politieagenten zochten in de omgeving naar de verdachte, maar troffen hem niet meer aan. Het slachtoffer werd met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd.

Teruggevonden

Woensdagochtend 16 november kregen politieagenten de melding dat in de Jacobastraat een fiets en een tas waren gevonden. Na onderzoek bleken deze van het 30-jarige slachtoffer te zijn. De recherche onderzoekt de zaak en vraagt uw aandacht voor het signalement van de verdachte.

Signalement

De verdachte is een donker getinte man met kort, krullend haar en donkere ogen. Hij is tussen de 18 en 25 jaar oud en ongeveer 1.80m lang en heeft een normaal postuur. Hij was gekleed in een donkerkleurig oversized jack van een soort 'regenjasachtige' stof met een capuchon.

Tips? Bel de politie

Volgens het slachtoffer is een oudere man in een scootmobiel mogelijk getuige geweest  van de straatroof. Hij reed op dat moment op het fietspad. De recherche komt graag met hem in contact, maar ook met getuigen die hebben gezien dat de fiets en de tas van het slachtoffer zijn achtergelaten in de Jacobastraat. Alle informatie is welkom bij de recherche Den Haag–Centrum via 0900-8844. Anoniem uw verhaal vertellen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

NOS NIEUWS

OMROEP WEST

RTL Nieuws